Szaisztok!
Mai posztomban néhány érdekes helyi ételt fogok bemutatni.
1. Kecskesajt fügedarabkákkal
Igen, rögtön a legfurcsábbal kezdtem. :) A kecskesajt nagyon ízlett, gondoltam, ez sem lehet annyira rossz. Megkóstoltam. Úúúú. Nagyon sós dolog nagyon édes valamikkel. Nem is tudtam eldönteni, hogy jó-e, annyira furcsa volt... Végül arra a következtetésre kellett jutnom, hogy inkább nem olyan jó...
2. Almasör (cidre)
A legjobb! :)
3. Biosör (breton nemzeti szimbólumokkal)
Állítólag hajdina van benne... Hmm... Finom, erős. De a cidre jobb egy kicsit!
4. Gesztenyelekvár
Ilyet még életemben nem láttam, úgyhogy muszáj volt kipróbálni. :) Később láttam, hogy van gesztenyelekváros joghurt is... Ahhoz nem volt bátorságom. Gesztenyepüré és cukorszirup elegye tulajdonképpen. Nem rossz, de nem is nagyon jó.
5. Sokmagvas baguette
A legjobb, ami nem folyékony! :D Mák is van benne. Majdnem megközelíti az érdi (Műp...) Soós Pékség répás kenyerét.
6. Galette
Hajdinalisztből, tej nélkül készítik ezt a sós palacsintát. Kolbásszal és mustárral lehet kérni, illetve tojással, sajttal, kecskesajttal, sonkával és/vagy hagymával. Én lecsóval enném. (Hamarosan...) Mint mindenhez, ehhez is kiválóan illik az Erős Pista. Nem is hinnék a franciák, mennyire hiányzik nekik a darált erős paprika.
7. Figyelem!
Képrejtvény következik! Aki figyelmesen olvasta a bejegyzést, kitalálhatja, mi van ezen a kis tányéron. :-) Bár ti jól ismertek, úgyhogy nem lesz nehéz dolgotok.